ANCIENT WISDOM Green Clay & Fullers Earth Face Mask

Hei,

Mitt navn er Lynn Helen og jeg er gjesteblogger. Til vanlig blogger jeg om sminke og skjønnhet på jaqalynnmakeup.blogg.no. Jeg har nå testet to ansiktsmasker fra Ancient Wisdom. Disse er Green Clay Face Mask og Fullers Earth Face Mask.

 

naturlig ansiktsmaske

 

Dette er økologiske masker som kommer i pulverform i krukker og skal blandes med vann eller ansiktsvann. Jeg har blandet dem med to forskjellig type ansiktsvann som jeg fikk med maskene. Disse to maskene er ganske like i både konsistens, lukt og hvordan den kjennes ut på huden, men har forskjellige formål.

 


Green clay face mask kan brukes på normal og fet hud og har egenskapen å balansere huden til naturlig PH. Den skal hjelpe mot blant annet kviser, psoriasis, eksem, rosacea, insektsstikk og solbrenthet. Den skal trekke ut urenheter fra porene og stimulere blodsirkulasjonen. Denne masken blandet jeg med Chamomile floral water fra samme merke. Blandet ca 2 te-skjeer med omtrent samme mengde ansiktsvann til den hadde en kremete konsistens. For min del holdt denne mengden til hele ansiktet.

Fullers Earth Face Mask er for ungdommelig og fet hud og har en rensende og antiseptisk egenskap og drar urenheter fra huden. Denne masken inneholder mange mineraler, blant annet magnesium, kvarts, silicium, jern kalsium, kalk og dolomitt. Denne masken blandet jeg sammen med Geranium floral water fra samme merke, på samme måten som beskrevet ovenfor.

 


Selve maskepulveret har en ganske naturlig, mild duft. Etter blanding lukter den likevel veldig sterkt, da ansiktsvannene har en veldig sterk, ikke fullt så god duft. Geranium ansiktsvann – som skal blandes med fullers earth face mask, har en litt mildere duft enn Chamomile ansiktsvann, men ingen av de har en spesielt god duft.

Begge maskene skal virke i 10-15 minutter, eller til de har tørket og vaskes av med varmt vann. Når masken begynner å tørke kjennes det ganske ubehagelig, som om leiren strammer/trekker i huden. Dette skyldes at leiren tørker, så det er helt naturlig. Når masken er vasket av, og ansiktet tørt er det viktig å smøre på en god fuktighetskrem. Jeg erfarte det at man får en litt ubehagelig, brennende følelse i ansiktet i ettertid, som kan sammenlignes med solbrenthet. Jeg fikk et behov for å legge noe kaldt mot ansiktet for å kjøle ned, men det skyldes at man stimulerer blodsirkuasjonen. Jeg fikk kjæresten min til å prøve Green clay face mask også, og han erfarte det samme. Det er verdt å nevne at man også blir veldig rød i huden, men dette forsvinner fort.

ansiktmaske green claySom nevnt tidligere er disse maskene ment for normal/ungdommelig til fet hud, og jeg har normal til tørr hud. Jeg syns ikke maskene gjorde så mye for huden min, selvom den føltes ganske myk like etterpå. Jeg tror rett og slett ikke jeg har helt rett hudtype i forhold hva disse maskene er ment for, og med det må jeg konkludere med at jeg ikke kommer til å fortsette med disse produktene. Likevel tror jeg absolutt at de er verdt å prøve for de med fet hud!

 

Fordeler:
⦁ God konsistens
⦁ Gir myk hud
⦁ Drøy i bruk

Ulemper:
⦁ Dufter sterk (kan unngås ved blanding med rent vann)
⦁ Gir følelse av brennende hud rett etter bruk (forsvinner etterhvert)

 

VURDERING

 

Duft
Konsistens
Effekt
Pris
Drøy i bruk
Gjennomsnittlig

 

Dette produktet kan du kjøpe her:

 

Økologisk lavendel

 

Produktet er sponset

 

 Gjesteblogger

2 Kommentarer

  1. Hei, blir effekten verre hvis jeg blander disse masker med rent vann, ikke med ansiktsvann?

    • Hei Stine. Hvis du bruker ansiktvann til blanding av maske får du det lille ekstra i form av ansiktsvann-egenskaper. Jeg brukte kamille ansiktsvann. Kamille er bl.a betennelseshemmende, beroligende, og avslappende og det passer perfekt til denne typen av ansiktmaske.

Skriv en ny kommentar

Kommentar