De-stress i en hektisk hverdag

Hvordan koble av og de-stresse i en hektisk hverdag?

Visste dere at stress ikke bare er skadelig for helsa vår, men at det også kan påvirke hvordan vi ser ut? Stress kan blant annet føre til hårtap, at huden eldes fortere og at du får kviser. Selvsagt kan man ikke sidestille disse tingene med alvorlige sykdommer som kan komme som en følge av stress, men ingen ønsker vel premature rynker, ekstra kviser eller hårtap heller? I dette innlegget vil jeg derfor dele noen råd om hvordan du kan slappe mer av, og stresse ned i en hektisk hverdag.

 

Naturlig hudpleie

 

Sett av tid til deg selv

Jeg vet dette er letter sagt enn gjort for noen, spesielt om man har små barn i hus. Likevel er det utrolig viktig å sette av litt egentid, hvor pulsen kan senkes og man bare fokuserer på seg selv. Noe av det mest avslappende jeg vet om å lage til mitt egne lille hjemmespa. Hadde jeg hatt badekar ville jeg fylt det opp med badeskum og tent noen lys, men en god gammeldags dusj gjør også jobben. Bruk en god økologisk skrubb, gjerne den luksuriøse skrubben Savon Noir Gentle Body Scrub fra Esprit Equo sammen med Kessa Exfoliating Glove. Kombinasjonen av disse to fjerner alt som heter død hud, og fordi skrubben er beriket med eucalyptusolje får du en utrolig frisk og god atmosfære i dusjen. Ansiktet renser jeg med en god rens, så liker jeg å bruke en god ansiktsskrubb og selvfølgelig en økologisk ansiktsmaske. Noni Care Deep Cleansing Mask renser i dybden, samtidig som den tilfører næring. Håret fortjener selvsagt også litt pleie, så en god hårmaske hører med til sparitualet.

Har du ikke tid til hele dusj/badekar-seansen kan du ta kortversjonen med en enklere hudpleierutine, eller kanskje litt fotpleie? Fotbad har liksom sin helt egne evne til å gjøre en avslappet.

 

Skaff deg en ny hobby

Du tenker kanskje det høres ut som at jeg oppfordrer til mer stress når jeg anbefaler deg å finne enda en ting å bruke tiden din på. Men en hobby kan faktisk være med på å berike livet ditt og gjøre at du stresser mindre. Det kan være alt fra strikking til turgåing i skog og mark. Finn ut hva som gjør at du slapper av, og bruk mer tid på den aktiviteten. Kanskje du møte flere med samme hobby i nærheten av deg selv, så får du noen nye venner på kjøpet? Sosialisering kan faktisk også virke avstressende på mange! Så let litt rundt og finn en ny og meningsfylt hobby.

 

Body Oil

 

Massasje

En god massasje kan virke veldig avslappende og destressende for kropp og sinn. Unn deg derfor en time med thaimassasje, eller et besøk på spa og kjenn roen senke seg. Dra gjerne sammen med en god venninne eller moren din, så får dere litt hyggelig kvalitetstid sammen. Det er selvsagt ikke alltid det passer å dra et slik sted, men hvis du har en kjæreste kan dere massere hverandre hjemme. Sett av litt god tid og gi hverandre en grundig massasje. Kjøp inn en god økologisk kroppsolje for anledningen, for eksempel Esprit Equos Argan Body Oil. Den skal virke svært fuktighetsgivende og regenererende på huden, og gir en herlig følelse av velvære. Kanskje dere kan gjøre en hyggelig kveld utav det med en god middag og levende lys?

 

naturlig kosmetikk

 

Les en god bok

Jeg finner kanskje ikke opp hjulet på nytt med dette tipset, men lesing er så undervurdert. Når du sitter med en bok kan du bare la tankene flyte, og alle problemene dine kan settes på hold. Gjør det ekstra koselig med en stor kopp te, fyr i peisen eller kanskje noen duftlys. Hvis du ikke har tid til å gjennomføre både dette punktet og punkt nummer én kan du jo slå de sammen. Når du like gjerne ligger på sofaen med boken i hånden kan du gi huden litt pleie i samme slengen. Legg en god ansiktsmaske og bare nyt følelsen av fullstendig avslapping.

Helt til slutt vil jeg bare oppfordre alle til å koble litt mer av fra sosiale medier. Denne tidstyven tror jeg dessverre bidrar til at vi er litt mindre tilstede enn vi var før, og jeg tror sosiale medier er en bidragsyter til at vi føler oss mer stresset i hverdagen. Jaget etter det perfekte tror jeg vi får mye fra sosiale medier.

Logg av, og lev mer i nuet. Det tror jeg vil alle er mer tjent med!Sara

5 Kommentarer

  1. Jeg slapper best av når jeg leser en bok. Hva gjør dere for å redusere stressfølelsen?

  2. Trening, det beste jeg vet om:)

  3. En joggetur i skogen!

  4. Hjemmespa!

  5. Hjemmespa- kveld med god vin og beste vennine:)

Skriv en ny kommentar

Kommentar