FARAN COSMETIC Ramon olive jojoba soap & camel milk soap

FARAN cosmetic: Ramon olive jojoba soap & camel milk soap

 

Økologisk såpestykke

 

Litt om selve merket: FARAN cosmetic har virkeliggjort en visjon om å skape 100% naturlige og økologiske hudpleieprodukter og kosmetikk. De aller fleste produktene er av 100% naturlig opphav og sertifiserte av Ecocert. De bruker ingredienser fra bl.a. middelhavsområdet, er frie for tilsatt vann, SLS/sulfater, alkohol. aluminium, petroleumsingredienser og parabener. Som base i produktene de fører bruker de gode ingredienser som mandel, kokosolje, jojoba, kakaosmør og essensielle oljer som lavender, ylang-ylang, grapefrukt og kamille. De tester heller ikke på dyr!

 

Faran Økologisk Såpe

 

Ramon olive jojoba soap: Inneholder som navnet sier, oliven – og jojoba olje i tillegg til bl.a. leire og olivenfrøolje. Den er i fast form, og har blitt min favoritt til håndvask! Leiren gjør at denne økologiske såpen gir en god peeling-effekt, og hendene føles helt utrolig myke og gode etter bruk, i tillegg til at jeg føler hendene blir skikkelig rene. Jeg har skrevet tidligere at vi både vasker og spriter hendene flere ganger på jobb, så det er viktig for meg at den håndsåpen jeg har hjemme ikke tørker hendene mine enda mer ut. Det gjør heldigvis ikke denne, og har blitt en skikkelig slager på badet. Jeg prøvde den også på kroppen en dag før jeg skulle på stranden, og jeg trengte faktisk ikke fuktighetskrem etterpå, til tross for peeling-effekten. Det er veldig uvanlig når det kommer til min tørre hud.

Faran skriver selv at ”denne såpen er spesielt utviklet til å absorbere skitt og olje fra hudens overflate. Egnet for vanlig til fet – og kombinasjonshud”. Om de da mener at den skal bli brukt i ansiktet er jeg litt usikker på, men til det er nok kornene alt for harde og det anbefaler jeg ikke.

100% av ingrediensene er fra naturlig opprinnelse, og 82% av ingrediensene kommer fra økologisk landbruk. Denne kan med andre ord brukes med god samvittighet! Såpen er håndlaget, og jeg anbefaler den på det varmeste til enten håndvask eller som mykgjørende peeling for kroppen.

Hvordan bruke såpen: Smør produktet ut med sirkulære bevegelser på ønsket område. La virke i noen minutter før du skyller av.

 

Såpen koster nå 75,- (før 79,-)

 

Oliven Såpe

 

Camel milk soap: Visste dere at kamelmelk er kjent for sine helbrende egenskaper helt tilbake til oldtiden? Melken er rik på vitaminer, mineraler og fettsyrer, og skal dermed ha evnen til å stimulere til fornying av huden, behandle rynker og gi næring til tørr, sensitiv og skadet hud. Akkurat denne såpen kan lindre noen av symptomene på flere hudproblemer som f.eks. eksem, og det var derfor veldig spennende å prøve denne ut da jeg selv har atopisk eksem og veldig tørr hud.

Den kommer i fast form, og lukter naturlig (?). Jeg har brukt den over hele kroppen og under armene, og jeg er storfornøyd. Den renser godt selv etter en hard treningsøkt, og den virker ikke uttørkende i det hele tatt. Spesielt fornøyd er jeg med at den ikke irriterer huden under armene, noe jeg har problemer med til vanlig (spesielt etter barbering). Jeg har ikke merket noe til at eksemen ellers på kroppen har blitt ”kurert”, så det kan jeg ikke uttale meg om. Når det er sagt så er den definitivt å foretrekke fremfor de andre dusjsåpene jeg har, og det er denne jeg strekker meg etter hver gang.

Anbefales for alle med tørr og irritert hud som ønsker en rik og skånsom dusjsåpe som ikke tørker ut huden! 100% av ingrediensene er fra naturlig opprinnelse, og 87% av ingrediensene kommer fra økologisk landbruk.

Såpen koster nå 99,- (før 119,-) og kan kjøpes på Faran.no.

 

Fordeler:
– Tester ikke på dyr
– Inneholder masse gode, naturlige ingredienser
– Tørker ikke ut huden
– Renser godt

 

Ulemper:
– Jeg kommer faktisk ikke på noen

 

Naturlig Såpe

 

Her er full liste av ingredienser:

Ramon olive jojoba soap: sodium olivate, sodium cocoate, sodium jojobate, kaolin, citrus grandis oil, olea europaea kernel powder, beeswax, annatto.

Camel milk soap: Sodium olivate, sodium cocoate, camel milk, sodium jojobate, aloe barbadensis leaf juice, beeswax, honey, salvia sclaera oil, rosmarinus officinalis oil.

 

VURDERING

 

Duft
Konsistens
Effekt
Pris
Drøy i bruk
Gjennomsnittlig

 

Produktene kan du kjøpe her:

 

Faran Naturlig Kosmetikk

 

Produktene er sponset

 

 Gjesteblogger

Skriv en ny kommentar

Kommentar