Hvordan få silkemyke og velpleide hender?

De færreste setter vel pris på tørre og sprukne hender, men dessverre er det ikke alltid like enkelt å unngå. Spesielt når temperaturene synker kan en silkemyk lanke være vanskelig å oppnå. Fine hender gjør noe med selvtilliten, og med tanke på hvor mye hendene utsettes for på daglig basis fortjener de førsteklasses pleie. I dette innlegget deler jeg derfor mine beste tips for velpleide hender hele året.

 

Naturlig håndpleie

 

Forebygge

Det kanskje viktigste du kan gjøre for å opprettholde myke, fine hender er å forebygge. Med det mener jeg å bruke en mild økologisk håndsåpe, uten parfyme, som ikke tørker ut huden din. For eksempel John Masters Organics Lemon & Ginger Foaming Hand & Body Wash. Denne såpen egner seg godt til tørr og sensitiv hud, samtidig som den effektivt renser bort smuss og skitt.

Er du en flittig bruker av antibac kan dette med fordel begrenses til et minimum, da alkoholen vil være med på å tørker ut hendene dine unødvendig mye. Det er også veldig viktig å få i seg nok vann. Dette er selvfølgelig viktig av mange grunner, men hvis kroppen din er dehydrert vil huden naturlig nok bære preg av det også på utsiden. Et annet godt tips nå som det går mot kaldere tider er å bruke votter, hansker eller vanter på hendene. Da vil du slippe mye av den kalde luften som dessverre også vil virke uttørrende på huden.

 

Naturlig håndsåpe

 

Skrubb og smør

Regelmessig hudpleie av hendene er alfa og omega for å alltid ha myke hender. Å skrubbe huden i ansiktet og resten av kroppen tror jeg er en selvfølge for veldig mange, men hvor ofte skrubber du egentlig hendene? Det burde faktisk være like selvfølgelig som den ukentlige ansiktsskrubben. En skrubb vil både fjerne døde hudceller, samtidig som det hjelper til med å regenerere huden. Gi derfor hendene dine en runde med skrubben et par ganger i uken.

Etter den døde huden er borte er det viktig å tilføre fuktighet og næring. Invester i en god økologisk håndkrem, uten parfyme, for eksempel Noni Care Hand and Nail – som med sine naturlige oljer og ekstrakter stimulerer regenereringen av hudceller, mykner og fukter huden. John Masters Organics har også flere gode alternativer, deriblant Orange & Rose Hand Cream. Dette er en konsentrert naturlig håndkrem som absorberes lett i huden og etterlater huden myk og fuktet. Håndkremen bør du alltid ha med deg slik at den kan brukes ved behov.

 

Hånspleie økologisk krem

 

Neglestell

Personlig synes jeg velpleide negler er en viktig del av pen hånd. Og selv om mange ikke er så opptatt av negler er det noen veldig enkle steg man kan gjøre som vil utgjør en stor forskjell. Du trenger absolutt ikke dra til noen neglesalong eller sette av masse tid for å vedlikeholde neglene. Pleie av neglebåndene kan være mer enn nok for de fleste. Neglebåndene dine trenger nemlig jevnlig pleie, på lik linje som resten av huden. Visste du at neglebåndene er til for å holde infeksjoner borte? Det er grunn nok for å passe litt ekstra på de, synes jeg. Mitt råd er at du bruker en god olje et par ganger i uken, som du masserer inn i neglebåndene. Du kan også dytte neglebåndene forsiktig tilbake, og dersom du har mye dødt neglebånd er det mulig å klippe dette bort med en neglebåndsklipper. Du bør dog være litt forsiktig når du gjør dette, slik at du ikke klipper for mye, da kan du ende opp med sår og i verste fall infeksjoner.

Stort mer enn dette trenger du ikke gjøre for neglene, men jeg anbefaler jo selvfølgelig at du er flink til å file neglene. Hvis du bare klipper har de mye letter for å flise seg, og dermed brekke. Nå er grunnlaget for en fin manikyr lagt, så ta gjerne frem favorittneglelakken din å lakk i vei. Dette ser veldig lekkert ut, og jeg er sikker på at de aller fleste føler seg litt ekstra fine med neglelakk på neglene.

 

Neglepleie

 

Jeg håper disse tipsene kan hjelpe noen av dere til å gå høsten og vinteren i møte med litt mykere hender i år enn i fjor. Et lite bonustips helt på tampen til dere som har ekstremt tørre hender er å smøre på et tykt lag krem på hendene før leggetid også tulle de inn i votter. Dette tipset funker hver gang, både på hender og føtter! Bruk gjerne en god og fet krem til dette, mirakelkremen Egyptian Magic er helt perfekt til dette formålet.Sara

Skriv en ny kommentar

Kommentar