Hvordan få sminken til å sitte lengre?

De fleste kjenner seg sikkert igjen i følelsen av å ha brukt noe som føles ut som timevis foran speilet, for så å oppleve at det nærmest ikke er sminke igjen når noen timer har gått. Selvfølgelig kan sminken etter hvert bære preg av å ha sittet på en stund, men det finnes noen enkle triks du kan gjøre for å forlenge tiden så mye som mulig. Her kommer mine beste råd.

 

Naturlig sminke

 

Hudpleie er kanskje det viktigste steget

Dette høres helt sikkert feil ut i manges ører, men sånn er det faktisk. En god hudpleierutine er alfa og omega for at sminken skal se fin ut på huden og ikke minst; sitte lenge. Og selv om jeg har skrevet om hudpleie til det kjedsommelige på denne bloggen må jeg bare repetere litt. Har du mye døde hudceller og tørr hud vil ikke bare sminken legge seg ”kakete” på huden, den vil heller ikke sitte spesielt lenge. Så daglig rens morgen og kveld, i kombinasjon med skubb og maske et par ganger i uken vil gi et godt utgangspunkt for sminken. Husk også å tilføre godt med fuktighet til huden, det er spesielt viktig nå som det er vinter! Det kan kanskje være en god idé å investere i et økologisk ansiktsserum for ekstra næring. Noni Care sin rehydrating serum dyp og langvarig fukt, samtidig som de hjelper til med å forhindre dehydrering.

 

Prep and prime

Hudpleierutinen er noe du må arbeide inn og noe du vil merke resultater av på sikt. Noe du likevel kan gjøre med en gang er å preppe huden godt rett før du legger sminken. Da kan du faktisk gi huden en ekstra runde mild økologisk skrubb  for å fjerne det som eventuelt skulle sitte igjen av døde hudceller. Dette er spesielt lurt å gjøre før du legger leppestift, det er ikke veldig pent hvis leppestiften legger seg som et lag utenpå tørre hudflak. Du vil også få en veldig fin glød i huden ved skrubbe rett før du påfører sminke!

Neste steg er primer. Dette vet jeg veldig mange dropper, jeg gjorde det selv før, men det er så viktig. Primeren legger grunnlaget for sminken, og den kan virkelig utgjøre en forskjell. Husk bare at det finnes ulike primere for ulike hudtyper, for eksempel for oljete hud og tørr hud. Finn en som passer din hudtype! PuroBio har både ulike primere for ulike hudtyper, men også en egen primer for øynene. Øyeprimer kan være veldig greit å bruke nå i festsesongen hvor vi ofte bruker litt mer øyensminke enn vanlig. Med en øyeprimer unngår du også at øyenskyggen legge seg i linjene, samtidig som skyggene ofte vil fremstå enda mer pigmenterte.

 

Naturlig pudder

 

Kvalitetsprodukter er selvfølgelig også et pluss. Igjen vil jeg trekke frem PuroBio, dette økologiske merke fører alt fra foundations til øyenskygge og blush. Makeupen deres inneholder nøye utvalgte ingredienser som er trygge for deg og miljøet, likevel går de ikke på bekostning av kvalitet. Også er det selvsagt viktig å bruke riktige produkter. Har du for eksempel tørr hud kan kanskje en lett BB-creme være nok for deg, har du oljete hud vil kanskje pudder passe deg bedre. Så når du skal legge sminken er et godt tips å påføre i tynne lag. Legg derfor heller flere tynnere lag enn ett tykt lag med for eksempel foundation og concealer. Da vil resultatet av sminken også bli finere.

 

Naturlig makeup

 

Husk å sette sminken

Til slutt er det veldig viktig å sette sminken din før du stikker ut døra, spesielt hvis du bruker kremprodukter. Kjøp deg et transparent pudder og pudre over basesminken din. Da vil du oppleve at sminken sitter mye bedre på, i tillegg vil dette vil også være med på å forhindre at du blir shiny utover kvelden. Når all sminken er lagt kan du igjen sette sminken, denne gangen med en spray. Dette er kanskje mitt absolutte favorittsteg i sminkerutinen! Det en settingspray gjør er at den smelter sminken sammen slik at den ser naturlig ut, samtidig som den hjelper til med å holde den fin lengre. Et tips kan faktisk være å ha en liten settingspray i veska når du skal ut på noe, da kan du enkelt touche opp underveis og hele tiden se fresh og nysminket ut.

SaraSara

Skriv en ny kommentar

Kommentar