Hvordan føne håret riktig?

Er det så mange måter å føne håret på tenker du kanskje nå. Blir ikke håret tørt uansett? Jo, tørt blir det selvsagt uansett hvordan du føner, men med feil teknikk kan du risikere et flatt og lite voluminøst resultat. Du kan også ende opp med å påføre håret mer skade enn du nødvendigvis trenger. I dette innlegget skal dere derfor få mine beste tips for riktig bruk av produkter og riktig føneteknikk, slik at dere alle blir føneeksperter!

 

Naturlig hårpleie

 

Riktig føneteknikk

Når du skal i gang med føning er det et par ting du bør huske på før du begynner. For det første, ikke begynn å føn håret i sekunder du er ute av dusjen. Du bør tørke håret så mye som mulig med et håndkle først, dette for å få ut så mye av fuktigheten som mulig. Hvis du føner klissvått hår vil du bare kaste bort tiden din, og påføre håret unødvendig med skade. Videre kan det være lurt å dele håret ditt inn i seksjoner, i hvert fall hvis du har god tykkelse på håret. Jeg opplever at fønejobben går fortere hvis jeg deler det opp, samtidig er jeg sikker på at jeg får fønet hele håret helt tørt. Med denne metoden får du også løftet bort det våte håret og fønet godt ved røttene. Frisøren min lærte meg at hvis det fuktige håret ligger over røttene under hele føneprosessen kan hodebunnen blir irritert. Det har jeg faktisk opplevd flere ganger selv, men deler jeg derimot opp og føner grundig slipper jeg unna kløe og irritasjon.

Når du føner er det lurt å holde fønere et lite stykke unna håret. Grunnen til dette er at når holder føneren helt inntil håret påfører du mer varme enn om du trekker føneren litt unna. Da vil du naturlig nok skade håret mindre. Retningen du føner har også noe å si, og jeg anbefaler å føne med håret, ikke mot. Dette er ikke bare mer effektivt, men det vil også være mindre sannsynlig at håret floker seg. Ønsker du imidlertid masse volum kan du med fordel løfte opp håret og føne røttene motsatt vei.

 

Økologisk sjampo

 

Riktig bruk av produkter

Riktige produkter, og ikke minst riktig bruk av produkter er alfa og omega når det kommer til føning. Og den første feilen mange gjør er å droppe varmebeskytter. Mange tror at man bare trenger varmebeskytter når man skal rette eller krølle håret, men det er helt feil. Føneren varmebehandler håret på lik linje som stylingjern gjør, så du må ikke droppe beskyttelsen. Enkelte hårfønere har en innstillig som gjør at de blåser kald luft istedenfor varm, bruker du denne trenger du ikke varmebeskytter. Har du tid vil jeg faktisk anbefale å bruke denne innstillingen da det vil gjøre mindre skade på håret. Ulempen er bare at det tar litt lengre tid.

Når det kommer til stylingprodukter er det viktig å bruke de riktig slik at du faktisk får den ønskede effekten. Et volumprodukt har for eksempel ingen effekt i lengdene. Det vil bare være med på å tynge håret, og da ser det fort enda flatere ut. Bruk derfor volumprodukter kun ved røttene. John Masters Organics Volumizing Foam er et økologisk hårskum som gir håret et løft med varig hold, og kan med fordel brukes under føning. Ønsker du bruke en olje for å dempe frizz og for å gjøre håret glansfullt anbefaler derimot å påføre i lengdene. En olje bør du droppe å påføre ved røttene da dette fort kan gjøre at håret ser fett ut, det ønsker man jo ikke når håret er nyvasket. Ønsker du en mer tilfeldig bølgete beach-look kan du spraye håret med saltvannsspray før du går i gang med føningen. Slike sprayer kan virke litt tørkende på håret, men John Masters Organics har en Sea Salt Spray med lavendel som faktisk hjelper til med å bekjempe uttørking av håret.

 

Naturlig pleie hår

 

Tilslutt vil jeg bare anbefale å begrense bruken av varmebehandlingsverktøy så langt det lar seg gjøre. Varmebehandling er den andre mest skadelige tingen vi gjør mot håret, etter kjemiske behandlinger, så gjør det med omhu. Et annet sisteliten-tips er å være forsiktig med bruk av hårbørste når håret er vått. Dette vet de fleste sikkert fra før, men en liten påminner skader ikke. Gre gjennom håret med fingene før du starter føningen, også kan bruke børste når håret begynner å nærme seg tørt.Sara

2 Kommentarer

  1. Bra skrevet Sara, takk for tips!

    • Bare hyggelig Anne. Snart kommer det flere innlegg med gode råd og tips.

Skriv en ny kommentar

Kommentar