Hvordan gi føttene riktig pleie?

Hvordan gi føttene riktig pleie?

Når det kommer til selvpleie tror jeg veldig mange er flinke, og tar regelmessige ansiktsmasker, steller neglene og smører huden, men én ting jeg tror mange glemmer er føttene. Føttene som bærer hele kroppen din hver eneste dag, og som nesten konstant er på jobb. Jeg leste en artikkel på et kvinnemagasin for noen uker tilbake hvor det var gjort undersøkelser på hvordan folk vasker føttene sine. Resultatet viste at mange faktisk ikke en gang vasker føttene sine i dusjen, at det å la såpevann renne over de var godt nok. Jeg mener ikke å kritisere de som gjør dette, langt i fra. Det jeg ønsker med dette innlegget er å inspirere dere å opprettholde en regelmessig fotpleierutine, og å gi dere noen gode råd og tips til hvordan dere kan gjøre nettopp dette.

 

Naturlig fotpleie

 

Unn deg et pleiende fotbad

Hvor deilig er det ikke å sette føttene ned i en balje og bare la de få slappe helt av en liten stund? Et fotbad gjør noe med hele kroppen, man slapper umiddelbart av og stressnivået senkes. Bruk en rensende, men pleiende såpe slik at føttene får den næringen de trenger samtidig som den blir ren. Ma Provence sin Bath & Shower Gel Argan Oil er en økologisk dusjsåpe som inneholder blant annet arganolje som har svært nærende egenskaper. Den renser føttene på en skånsom måte. Et godt tips når du tar fotbad er å i tillegg bruke en skrubb på føttene for å få bort døde hudceller. Dette erstatter på ingen måte fotfilen, som vi skal snakke om litt senere, men en fil bruker du kun på de områdene hvor du har hard hud. Den vil derfor ikke fjerne de døde hudcellene som finnes andre steder på føttene. Så en god skrubb som Rhassoul Body Srcub fra Esprit Equo, eller lignende er å anbefale.

 

Naturlig fotskrubb

 

Når du har sittet med føttene i baljen en stund, 10-15 minutter er fint, kan du ta de ut og tørke de godt. Ikke glem å tørke mellom tærne, her kan den nemlig fort oppstå sopp! Neste steg for silkemyke føtter er å bli kvitt den harde, døde huden. Alle får ikke like mye av dette, men det er helt normalt at hard hud bygger seg opp på føttene. Finn en god fotfil, på apoteket selger de mange gode fotprodukter, så forhør deg gjerne der. Fil så bort alt av død hud med den rue siden av filen. Når alt er borte kan du gå over med den glattere siden, dette gir en veldig myk og god hud på føttene. Det finnes elektriske varianter som er mer effektive, hvis du ikke har så mye tid å bruke på egenpleie.

 

Tips fotpleie

 

Neglepleie

 Neglene må vi ikke glemme, de er så absolutt en viktig del av en velpleid fot. Dytt neglebåndene forsiktig tilbake, hvis du har en neglebåndsklipper kan du klippe bort dødt neglebånd hvis du ønsker. Skrap bort hvis du har noe som sitter under neglene, og klipp de. Jeg liker å file der jeg har klippet slik at neglene ikke fliser seg opp og henger seg fast i sokker og strømpebukser. Så kan du enten velge å lakke de i fin farge, eller gå for naturlige negler. Uansett hva du velger vil jeg anbefale å gå over med en pleiende olje på neglebåndene tilslutt. Det trenger ikke være en olje som er laget spesielt for dette, men en næringsrik og pleiende olje som for eksempel arganolje er kjempefint.

 

Naturlig sheasmør

 

Fuktighet er alfa og omega

Når du nå har gitt føttene dine en skikkelig behandling er det selvsagt et must å gi de godt med fuktighet. Skaff deg en fuktighetsgivende krem som du bruker hver gang du har dusjet, og etter behov. Sheasmør er anbefalt for svært tørr hud, og er i tillegg full av vitaminer og essensielle fettsyrer. Et godt tips hvis føttene dine er veldig dehydrerte og du skal noe spesielt neste dag er å smøre et tykt lag med krem på de også dra på en ullsokk. Dette kan du fint sove med om natten, da kan jeg love deg at føttene dine er babymyke om morgenen.

 

Jeg håper disse tipsene kan være til inspirasjon for noen av dere, det er jo lite som ser så delikat ut som velpleide føtter! Så vil jeg bare si at jeg håper dere er like flinke til å stelle føttene deres året rundt, selv om det er på sommeren de er mest ute for å lufte seg. Det er som sagt de som bærer deg hele dagen, og de fortjener god pleie. Dessuten er det vel ingen som vil ha ustelte føtter når julebordsesongen melder seg?

 

Hilsen

SaraSara

En Kommentar

  1. Det er så deilig med forbad, 10 min og stresset er borte

Skriv en ny kommentar

Kommentar