LUSH Honey I Washed My Hair

HONEY I WASHED MY HAIR

Hei! Jeg heter Lene Marie, og jeg har fått æren av å teste produkter fra Lush Norge for Beauty & eco. Jeg er veldig glad i skjønnhet og velvære, og synes det er utrolig gøy å få muligheten til å prøve nye produkter. Jeg skriver til vanlig på bloggen lenemarie.net, ta gjerne turen innom!

 

Lush Naturlig Sjampo

 

HONEY I WASHED MY HAIR

 

En økologisk sjampobar i fast form, og dette er hva som står på nettsiden om produktet: En honning-sjampo laget med vår bestselgende søte toffee-duft, for mykt og skinnende hår med litt løft. Med 5% fair trade honning får håret fuktighet og blir mykt uten at det blir flatt.

Litt om selve merket: Lush er kjent for å lage sine ferske produkter for hånd, og ved å bruke økologiske og trygge ingredienser som ikke er dyretestet gjør de verden til et litt bedre sted. Du vil alltid kunne se når produktet ble laget, og hvor lenge det er holdbart. De bruker også så lite emballasje som mulig, dette for å spare miljøet.

Først og fremst må jeg si at den lukter helt utrolig godt! Jeg ble helt frelst så fort jeg åpnet pakken, og jeg tar meg selv i å stadig inn på badet kun for å lukte på denne sjampobaren. Dessverre henger ikke duften lenge igjen i håret etter vask, men det er gøy så lenge det varer. Dessuten er det utrolig morsomt at den er i fast form, og sånt sett veldig plassbesparende. Perfekt til når du skal ut å reise, for eksempel. Dessuten var det utrolig morsomt å teste en økologisk sjampo i fast form, og det var mye enklere enn jeg først trodde.

Dessverre stopper det positive der. I hvert fall for min del! Jeg er normalt veldig fan av Lush og produktene de fører, men denne skuffet. For det første virker den utrolig uttørkende på håret mitt. Dere vet den følelsen av ”squeaky clean”? Altså, at håret nesten føles som tyggis, og blir helt trådt og fælt? Den får jeg umiddelbart i det jeg skyller ut sjampoen, og selv om jeg brukte balsam var det et mareritt å børste håret etterpå. Det skal sies at håret oppførte seg helt normalt i dagene etter vask, så akkurat det er veldig forvirrende.

Sjampoen skummer også veldig godt, mer enn de andre sjampoene jeg bruker. Det gir jo ofte en falsk følelse av rent hår. Det viser seg at SLS er på førsteplass over ingredienser, så det forklarer en del. Til dere som ikke vet, så er SLS laget av enten kokosolje eller palmeolje, og det er nettopp denne ingrediensen som gjør at den skummer. SLS brukes i mange produkter, rett og slett fordi det er en billig ingrediens. Den kan f.eks. føre til eksem og kontaktallergier, og jeg vet at mange reagerer på dette, så vær obs! Skummende produkter er jo likevel ikke synonymt med rent hår, selv om det føles sånn, men der vil jeg si at den gjorde en grei jobb. Jeg vasket over to ganger slik jeg alltid gjør, og håret føltes rent og pent ut.

 

Økologisk soapbar

 

Når det kommer til dette med at håret får litt løft, så var ikke det noe jeg la spesielt merke til. Denne sjampoen har rett og slett ikke gjort noe spesielt for håret mitt, annet enn å gi det en deilig duft. Til tross for at håret oppførte seg normalt i dagene etter dusj, så er jeg overbevist om at produktet ikke er bra så lenge håret ble som det ble under vask og rett etter vask.

Hvordan påføre: Skyll håret  – stryk sjampoen jevnt langs hele håret et par ganger – masser til det skummer – skyll produktet godt ut

Konklusjon: Jeg liker ideen om sjampobarer, og synes det er en skikkelig smart løsning både med tanke på at det er plassbesparende og sparer miljøet for unødvendig emballasje. Akkurat denne kommer jeg ikke til å kjøpe igjen, men du skal ikke se bort i fra at jeg prøver en annen type!

 

Fordeler:
– Ikke dyretestet, håndlaget
– Lukter veldig godt
– Gir rent hår
– Liten og praktisk, spesielt på reise
– Varer lenge, trenger ikke mye produkt om gangen

Ulemper:
– Inneholder SLS
– Virker uttørkende
– Vanskelig å børste håret etter vask
 

 

Naturlig sjampobar

 

Pris: baren koster 108 kr for 60 gram.

 

Her er full liste av ingredienser:

Sodium Lauryl Sulfate, Honeycomb, Fairly traded honey, Perfume, Sweet wild orange oil (citrus sinensis), Bergamot oil (citrus aurantium bergamia), water (aqua), Limonene, Linalool, Gold glimmer lustre, Colour 14700, Colour 45410

 

VURDERING

 

Duft
Konsistens
Effekt
Pris
Drøy i bruk
Gjennomsnittlig

 

Dette produktet kan du kjøpe her:

 

Lush Norge Naturlig kosmetikk

 

Produktet er sponset


Gjesteblogger

3 Kommentarer

  1. Jeg har brukt sjampo i fast form fra Ma Provence og den var faktisk så god at jeg ikke trengte balsam etterpå. Anbefaler.

  2. Enig med deg Lene Marie, synes også at Lush sjampobar ikke er så god. Vanskelig å børste håret etterpå.

  3. Synes ikke at Lush sin sjampo er så ille. Det er bare å bruke litt balsam etterpå:)

Skriv en ny kommentar

Kommentar