MAGRETE Eplemyntvask

Hei, mitt navn er Viveka Winther, og jeg blogger til vanlig på www.vivekawinther.blogg.no og har nå testet Eplemyntevask dusjgelé fra Magrete og må si meg veldig fornøyd med produktet.

I produktbeskrivelsen står det at den er laget på uttrekk av økologisk eplemynte fra Aaland gård i Lofoten. Eplemynte har en forfriskende effekt og lukt og er kjølende og kløstillende. Den lukter litt rundere enn peppermynte, med et snev av eple i bakgrunnen. Urten er ellers populær som te og som ingrediens i kaker.

 

Naturlig dusjsåpe

 

Eplemyntevask inneholder ikke natriumsulfater (som sodium laureth/ lauryl sulfat), noe som minsker sjansen for irritasjon av sensitiv hud, og inneholder også et spesielt mildt sukkerbasert vaskestoff. Gelékonsistensen kommer fra guargummi, som har en beskyttende effekt. Økologisk glyserin hjelper huden med å bevare fuktigheten og gjør den mykere. Eplemyntevasken inneholder heller ikke parabener eller kunstige/petroleumsbaserte stoffer og har en sunn pH-verdi.

I ingredienslisten finner dere to mistenkelig stoffer, sulfat og supersulfat. Høres avskrekkende ut men disse to er ikke farlige. Sulfat er et vegetabilsk, flytende såpestoff laget av forsåpet kokos- og eller palmekjerneolje. Denne råsåpen rengjør, skummer og hjelper bl.a mot statisk elektrisitet i håret. Supersulfat er et sukkertensid. Et vegetabilsk, flytende sukkersåpestoff. Det er laget av forsåpet kokosolje, og blandet med glukose fra hvete eller mais. Sukkertensidet er snilt mot huden og skummer godt.

Jeg har prøvd denne jevnlig over ca 2 uker, og har flere grunner til at jeg liker den så godt. For det første lukter den veldig forfriskende synes jeg. Hvis man er glad I peppermynte/eplemynte er denne super! Den har en helt vanlig konsistens når det gjelder lignende produkter, men skummer veldig godt når man blander den I litt vann før man påfører den på kroppen. Det som imidlertid er det aller største plusset for min del er at den faktisk ikke gjør slik at huden min klør. Jeg har sensitiv hud og blir ofte rød av såper og lignende, med denne dusjsåpen fikk jeg ingen rød hud og klør heller ikke. Dette er derfor et produkt jeg vil anbefale høyt til andre som sliter med sensitiv hud som klør.

 

 

Når det gjelder designet på produktet så er det stilrent og enkelt, men dette synes jeg hører med økolgiske produkter da det gir en naturlig følelse, så ingenting å utsette på det. Et lite minus er kanskje at produktet ikke har en vanlig skrukork slik at det kan bli vanskelig å få ut absolutt alt av innhold. Dette kan man jo løse ved å klippe opp flasken og eventuelt ta over resterende innhold på en liten flaske, så dette er ikke noe stort problem.

Dette er et produkt jeg garantert kommer til å ville fortsette med da det er en av få produkter jeg har testet ut som faktisk er skånsom nok mot min hud. Den virker også drøy I bruk da jeg på disse to ukene ikke har brukt opp halvparten av innholdet engang. Så man vil fint greie seg på en flaske i måneden, kanskje lenger, avhengig av hvor ofte man dusjer og hvor mye produkt man bruker hver gang.

 

Fordeler:
⦁ Dufter forfriskende med mynte og eple
⦁ Kan brukes på sensiktiv hud
⦁ Etterlayter huden myk og fuktet
⦁ Drøy i bruk

Ulemper:
⦁ Liten minus for emballasje

 

Økologisk dusjsåpe

 

Her kommer full liste av ingredienser:

Eplemynte­uttrekk, Glyserin, Guar­gummi, Kalium­sorbat, Lactobacillus ferment, Sitron­syre, Sulfat, Super­sulfat.

 

VURDERING:

 

Duft
Konsistens
Effekt
Pris
Drøy i bruk
Gjennomsnittlig

 

Dette produktet kan du kjøpe her:

 

Økologisk Kosmetikk Magrete

Produktet er sponset

 Gjesteblogger

3 Kommentarer

  1. Hei, jeg er veldig interessert i økologisk kosmetikk. Deres blogg er veldig nyttig for meg og andre som brenner for økologiske produkter. Takk!

    • Hei Cecilie, hyggelig å høre at du liker bloggen vår. Vi legger inn nye produktomtaler jevnlig. Snart kommer det første innlegg med gåde råd og første video. Det kommer mye spennende så det er bare å følge oss:)

  2. Enig med deg Cecilie, det er kjempegod idé å samle omtaler av økologiske produkter i et sted.

Skriv en ny kommentar

Kommentar