Mine beste tips for et sunt og glansfullt hår

La oss snakke litt om hårpleie! Jeg elsker å ta vare på håret mitt, og det er lite som føles bedre enn velpleid og sunt hår. Selv har jeg en ganske lang og tykk hårmanke, og jeg får ofte komplimenter på håret mitt. Jeg tenkte derfor å dele de beste tipsene jeg har plukket opp gjennom årene som har gått med dere.

 

Naturlig Hårpleie

 

Velg riktig sjampo og balsam

Det første tipset er egentlig ganske elementært, men jeg synes det er så viktig at jeg ikke kan utelate det. Riktig produkter for ditt hår og produkter av kvalitet har alt å si. Veldig mange billige sjampoer og balsamer inneholder blant annet mye silikon og parfyme, i tillegg får du ikke de samme pleiestoffene som gjør i litt dyrere produkter.  Mange vil oppleve at butikksjampoer gir veldig blankt og mykt hår med en gang, det er på grunn av det høye silikoninnholdet. Der og da føles det fantastisk, men silikonet skaper en slags hinne rundt hårstråene som er vanskelig å bli kvitt. Opptaket av pleiestoffer hemmes og du blir nødt til å bruke en god rensesjampo for å bli kvitt det. Dette vil dessverre skade håret på sikt.

Det er også lurt å finne ut hva slags sjampo og balsam du trenger. Mange tror for eksempel de har flass, mens sannheten er at de har tørr hodebunn. Hvis man bruker en flass-sjampo når man har tørr hodebunn forverrer man bare tilstanden. Det er derfor lurt å være sikker på hva håret ditt trenger. Spør frisøren din neste gang du er der, så vet du helt sikkert hva ditt hår trenger.

Bruk derfor litt ekstra penger på en sjampo og balsam med trygge og pleiende ingredienser tilpasset ditt hår. Og husk at håret ikke har godt av å bli vasket for ofte, et par ganger i uken er mer enn nok for de fleste. Da kan man unne seg skikkelige produkter med god samvittighet. John Masters Organics har et bredt utvalg av økologiske sjampoer og balsamer tilpasset enhver hårtype.

 

Naturlig Sjampo

 

Kur håret ukentlig

I tillegg til en god økologisk sjampo og balsam bruker jeg hårkur minst én gang i uken. Jeg varier litt mellom proteinrike kurer som hjelper til med å bygge opp håret og fuktighetsgivende kurer som tilfører fukt. Honey & Hibiscus Reconstructor fra John Masters Organics er en veldig god gjenopprettende kur for slitt og skadet hår, mens Dry Hair Nourishment & Defrizzer fra samme merke fungerer utmerket for tørt hår. Husk bare at du er nødt til å bruke hårkuren etter sjampoen, og før balsam! Bruker du balsam først vil skjelagene i håret ha lukket seg og du får mye mindre utbytte av kuren du bruker. Et annet veldig godt tips jeg selv benytter med av en til to ganger i måneden er å sove med en maske om natten. Når jeg gjør det liker å jeg bruke næringsrike oljer som for eksempel arganolje eller sheasmør. All Purpose-kremen Egyptian Magic er også helt perfekt til dette formålet! Jeg påfører enkelt og greit en generøs mengde i hele håret, binder håret opp i en turban av et bomullsplagg og sover til neste morgen. Så vasker jeg håret på vanlig måte. Denne behandlingen etterlater håret silkemykt og skinnende, hver gang.

 

Beskytt håret mot varme

En av tingene som sliter mest på håret, hvis du ser bort ifra kjemiske behandlinger er varmebehandling. Verktøy som rettetang, krølltang og føner bruker jeg selv hyppig, men jeg tar noen forhåndsregler. For det første er det veldig lurt å bruke den kalde innstillingen på føneren hvis du har det. Den kalde luften sliter ikke på samme måte som varmluften gjør, så hvis du har tid til det; bruk kald luft. Og så, bruk varmebeskytter. Alltid! Dette kan jeg ikke stresse nok. Håret tar veldig lett skade av å bli utsatt for varme, noe som resulterer i et slitt og livløst hår. Hair Pomade fra John Masters Organics inneholder blant annet biovoks, mangosmør og rene essensielle oljer som tilfører glans og fuktighet til håret, samtidig som det beskytter mot varmebehandling.

 

Økologisk Balsam

 

De skjulte slitasjebombene

Helt til slutt vil jeg bare komme med noen gode råd mot det jeg kaller de skjulte slitasjebombene. Jeg har hatt langt hår stort sett hele livet, og gjennom årenes løp har hårstrikker blitt min gode venn. Det er alltid deilig å få håret ut av ansiktet, men visste du at mange hårstrikker sliter veldig på håret? De tradisjonelle hårstrikkene med metallfester bør du styre unna, i hvert fall hvis du setter opp håret ofte. Jeg mister mye mindre hår etter jeg sluttet å bruke disse strikkene. Det samme gjelder ved valg av hårbørste. En naturbørste er den mest skånsomme børsten for håret ditt, de river ikke like mye i håret ditt som vanlige børster gjør. Da brekker heller ikke håret like lett, så bytt ut den gamle børsten din. Husk forresten også på å vaske hårbørsten din innimellom. Den blir raskt en bakteriebombe, så en rens i ny og ne er viktig.

 

Hilsen,

SaraSara

2 Kommentarer

  1. Helt Enig med deg, billig sjampoer gir glansfull hår men de inneholder masse kemiske stoffer som ikke er bra for hår og hudebunn. Lurt å lese ingredienser!

  2. Jeg var litt skuffet over effekten av økologisk sjampo da jeg brukte den første gang. Håret mitt var ikke så pent og glansfull som vanligvis. Nå vet jeg at det skyldes innhold av kjemi i vanlig sjampoer. I tillegg må økologiske produkter brukes litt lengre over tid får å oopnå ønsket resultat.

Skriv en ny kommentar

Kommentar