Sminketips og råd for tørr hud

Tørr hud opplever de aller fleste av oss fra tid til annen, og det kan skape litt problemer når man skal legge sminke. Dessverre setter sminke seg veldig lett i linjene og de tørre partiene i huden. Og det er ingen god følelse når sminken faller av i flak eller når man ser veldig godt at du har sminke på. I dette innlegget tenkte jeg derfor å dele mine beste tips med dere, for sminking av tørr hud og også noen råd om hvordan forebygge tørr hud.

 

Naturlig sminke

 

Hvordan forebygge tørr hud?

Det aller beste er selvfølgelig å slippe å få tørr hud, og selv om det kanskje ikke alltid er mulig å unngå kommer man langt med riktig kosthold og en god hudpleierutine. Tips nummer én er selvsagt å drikke nok vann! Å få i seg nok vann er helt essensielt for kropp og helse. Og ønsker du å ha en hydrert hud som ser frisk og glødende ut er det ikke nok vann til å komme unna. Vitaminer som A, B, C og E er også viktig for en hydrert og frisk hud.

Hudpleie er selvfølgelig også ekstremt viktig for å opprettholde fuktighetsnivået og elastisiteten i huden. I tillegg til daglig rens anbefaler jeg derfor å skrubbe huden 1-2 ganger per uke. Dette gjør at du kvitter deg med døde hudceller, og hjelper huden med cellefornyelse. Videre bør en god og fuktighetsgivende ansiktsmaske brukes hvis du sliter med tørr hud. En maske vil gi næring og pleie i dybden og gjør enda litt mer for huden enn hva en vanlig fuktighetskrem gjør. Det betyr likevel ikke at du må droppe ansiktskremen! Finn en god fuktighetsgivende ansiktskrem eller en olje og bruk denne hver gang du har renset huden. En veldig fuktighetsgivende økologisk ansiktskrem er Noni Care sin Active Moisturising 24h Face Cream, som varer i hele 24 timer.

 

Økologisk ansiktsserum

 

Slik sminker du deg

Sminke legger seg som sagt ofte i linjene i ansiktet, og har en tendens til å se ”kakete” ut på tørr hud. Med noen enkle grep kan du likevel få et veldig fint resultat, det gjelder bare å preppe huden på riktig måte, og bruke riktige produkter. Før du begynner å legge makeup anbefaler jeg å rense huden godt, gjerne bruk en mild skrubb for å bli kvitt så mye av det tørre som mulig. Så bruker du en god ansiktsolje eller et serum. En olje eller et serum vil gi masse næring og fuktighet til huden, og den vil være et veldig godt underlag til sminken som kommer etter. Noni Care sitt Rehydrating Serum er et økologisk serum som gir en dyp og varig fuktighet til huden. Den hjelper også til med forebygge dehydrering av huden, så dette er fint produkt å bruke hvis du lett får tørr hud.

 

Naturlig sminkeprodukter

 

Når det gjelder foundation vil jeg anbefale å bruke en med lett dekkevne i flytende form, eventuelt en BB cream. Bruker du pudderprodukter vil du bare fremheve de tørre partiene. Hold deg derfor til flytende produkter, i hvert fall når det kommer til basesminken. Et godt tips er å bruke en foundation eller BB cream med fuktighetsgivende egenskaper. PuroBIO har en økologisk BB cream med medium dekkevne som er beriket med aktive planteekstrakter. Den hjelper deg med på å holde huden fuktet hele dagen. Prøv å bruk så lite produkt som mulig, jo flere lag du påfører jo større er sjansen for at det vil se ”kakete” ut. Personlig synes jeg resultatet blir best på tørr hud når man påfører foundation med en makeup-svamp, eller bare fingrene.

 

Naturlig kosmetikk tørr hud

 

Pudderprodukter vil som nevnt over ofte fremheve tørre partier, så bruk gjerne kremblush og krembronzer hvis du har dette tilgjengelig. Sminken bør likevel settes med et pudder for at den skal holdes fin hele dagen. Bruk derfor bitte litt transparent løspudder, og gå lett over ansiktet. Hvis du begynner å bruke pudder med dekkevne kommer du mest sannsynlig til ende opp med å se tørr ut. Helt til slutt, for å avslutte looken bruker jeg alltid en settingspray, eller en face mist. Dette gjør at sminken sitter lengre på, og at produktene på en måte smelter bedre inn i hverandre. Litt ekstra fuktighet er bare bra, og du vil få en utrolig fin glød ved bruk av en slik spray. Esprit Equos Pura Refresing Toner er et ansiktsvann med blant annet damaskus-rosevann som egner seg godt til dette formålet.

 

Hilsen,

SaraSara

Skriv en ny kommentar

Kommentar