Tips for god hudpleie i høst og vinter

En fin, velpleid hud starter med god og riktig hudpleie, og nå som det er kaldere i været kan det lønne seg å justere litt på hudpleierutinen. Den kalde luften og det tørre inneklimaet gjør at huden tørker ut raskere enn i sommerhalvåret. I dette innlegget skal jeg derfor komme med noen gode råd til hvordan du kan pleie huden og bevare gløden i månedene som kommer.

 

Naturlig hudpleierutine

 

Det aller første, og kanskje kjedeligste tipset er å få i seg nok vann. Dette er veldig selvfølgelig, men hvis kroppen din er dehydrert vil også huden bære preg av dette. Huden kan nemlig på mange måte gjenspeile hvordan tilstanden i resten av kroppen er. Så pass på så du får i deg rikelig med vann! Det samme gjelder sunne fettsyrer, da dette vil hjelpe til med å ”smøre huden fra innsiden”.

 

Eksfoliering er alfa og omega

 

Det er ikke til å stikke under en stol at huden lett blir gusten og litt grålig når kulden setter inn. For å bevare gløden og vitaliteten i ansiktet er det derfor viktig å eksfoliere huden jevnlig. Prøv deg frem med hyppighet og type skrubb, og finn frem til det som passer deg og din hud. En økologisk  skrubb som passer alle hydtyper er MaterNaturas Apricot Face & Body Exfoliating Scrub, den virker regenererende og fjerner død hud på en skånsom måte. Og med sitt høye innhold av oljer etterlater den huden silkemyk.

 

Når de døde hudcellene er skrubbet bort vil også andre produkter som påføres trenge lettere inn og dermed ha en større effekt. Det hjelper derfor ikke bare med en god krem eller et godt serum hvis du droppe eksfolieringen.

 

Naturlig skrubb

 

Tilfør rikelig med fukt og næring

 

Når huden er eksfoliert er selvsagt neste steg fuktighet og næring. Og nå som huden vil trenge litt ekstra pleie kan et serum være et veldig godt tilskudd til hudpleierutinene din. Serum har en lettere konsistens enn det ansiktskremer, de inneholder mindre fettstoffer og en høyere konsentrasjon av aktive stoffer. Et serum vil i tillegg kunne penetrere de ytterste lagene med død hud og virke dypere enn en krem. John Masters Organics sin Bearberry Skin Balancing Face Serum er et serum for fet hud, som lindrer og balanserer fet hud, og som bidrar til å redusere oljeproduksjon. Den kan også brukes som en punktbehandling, hvis du sliter med for eksempel en oljete t-sone. For mer voksen hud kan jeg anbefale Noni Care Anti-Aging Regenerative Serum. Dette serumet er rikt på vitaminer, mineraler og aminosyrer, og det hjelper til med å stimulerer produksjonen av kollagen og elastin i huden. Begge serumene er selvfølgelig økologiske, og inneholder ingen uttørrende parfymer eller andre skadelige stoffer.

 

Så må vi heller ikke glemme hudkremen. For selv om et serum kan ha en positiv effekt på huden skal man ikke droppe kremen. Nå på høsten og vinteren anbefaler jeg at du velger en god og beskyttende økologisk krem, som tilfører fuktighet og næring. For optimal pleie bør du både bruke en god dagkrem og en nattkrem. Når det kommer til nattkrem kan du med fordel velge en regenererende krem som forbedrer elastisiteten i huden og forebygger fine linjer. Noni Care Anti-Wrinkle Night Face Cream gjør nettopp dette. I tillegg til å gi huden glød og vitalitet. Som dagkrem kan jeg anbefale Hydra Argan Oil Day & Night Cream. Denne kan faktisk brukes både som dag- og nattkrem, men den egner seg godt til bruk om dagen da den trekker raskt inn i huden. Kremen er svært fuktighetsgivende, og passer for dehydrert og sensitiv hud.

 

Naturlig ansiktskrem

 

Et par velmenende bonus-tips på slutten

 

Visste du at hvis du smører huden med krem rett før du går ut i kulden kan dette ha en negativ effekt på huden? Mange kremer og hudpleieprodukter inneholder nemlig en del vann, og når du da går rett ut i kulden før det har trukket inn vil dette fryse og skade huden. Det er derfor anbefalt å vente i minst 20 minutter etter du har smurt huden før du går ut i den kalde luften. Til slutt vil jeg også bare minne dere på å huske solkrem! Selv om det er kaldt i lufta, og vi ikke kjenner strålene fra sola like godt er de akkurat like skadelige som om sommeren. Så beskytt huden din med solkrem hver dag.Sara

3 Kommentarer

  1. Helt ening med deg Sara, uten å drikke riktig mengde vann hjelper mirakel- kremer lite!

  2. Godt sagt men det er egentlig ikke så lett synes jeg. Det er fort gjort å glemme vann i hverdagen.

  3. Har lovet meg selv mange ganger at jeg skulle drikke minst 2 liter vann daglig. Holder kun noen dager…

Skriv en ny kommentar

Kommentar